DERYA ÖZEN - MERKEZ MÜDÜRÜ

Ankara Üniversitesi / Dil Ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü Lisans eğitimini (1997) ve Ankara Üniversitesi/ Dil Ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü Yüksek Lisans eğitimini (2001) yılında tamamlamıştır. Ankara Üniversitesi Türk/İnkılap Tarihi Enstitüsünde Doktorasına devam etmektedir. Türkiye’nin farklı illerinde  öğretmen olarak (2000-   ) görev almıştır. Milli Eğitim Bakanlığı merkez teşkilatı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nde (ORGM) alan uzmanı olarak (2015-2017) görev yapmıştır. Sabancı Üniversitesi Eğitimde İyi Örnekler Konferanslarına sözlü sunumlarla ( 2005, 2006, 2009, 2013 )  ve atölye lideri olarak (2016-2017) katılmıştır. ERG’ nin İyi Örnekler Konferanslarında atölye liderliği yapmıştır. Bilimsel ve Sanatsal  Araştırmayı Teşvik Projesi (2006) kapsamında düzenlenen “Bu Benim Eserim” adlı yarışmada proje danışmanlığı yapmıştır. Kars İli  Sarıkamış İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce oluşturulan ‘İkna ve Bilgilendirme Ekibi’nde yer alarak(2010-2011) kırsal alanda eğitimini yarıda bırakan çocukların yeniden eğitime kazandırılması  çalışmalarına katılmıştır. ERG’nin Urfa (2005) Kars (2013) ve Iğdır (2013)’te düzenlenen Eğitimde İyi Örnekler Çalıştaylarında sözlü sunum yapmıştır. ORGM’de özel yetenekliler eğitici eğitimlerinin planlanması ve içeriğinin hazırlanması  konusunda (2015-2016) süreç yöneticiliği yapmıştır. Bilim ve sanat Merkezlerinde Uygulanan Etkinliklerin Geliştirilmesi, Zenginleştirilmesi ve Standardizasyonu Çalıştaylarına (2015) etkinlik yazarı olarak katılmıştır. Özel Yeteneklilerin Eğitiminde Eğitici Eğitimlerinde ( Eylül 2015, Nisan-Haziran-Temmuz 2016 ) öğretim görevlisi, atölye lideri  ve eğitim sorumlusu olarak görev almıştır. ORGM’ nin Bilim ve Sanat Merkezlerini Geliştirme Eğitimi Projesi kapsamında Antalya’da (2015) ve  Kocaeli’nde(2016)’da düzenlenen çalıştaylara öğretim görevlisi olarak katılmıştır Özel Eğitim Uygulamaları Farkındalık Eğitici Eğitimi Kursuna öğretim görevlisi (2016) ve olarak katılmıştır. ORGM tarafından düzenlenen  1.Özel Eğitim Materyal ve Etkinlik  Yarışmasında (2006) komisyon üyeliği yapmıştır.  Hacettepe Üniversitesi STEM & Makers Fest/Expo 2017 ve 3.STEM Öğretmenler Konferansında yaratıcılık alanında atölye liderliği yapmıştır. ORGM tarafından özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin durumlarının raporlanması için hazırlanan Edirne , Kırklareli, Tekirdağ, Kars ve Ardahan (2017) alan çalışmalarına raportör olarak katılmıştır. ORGM Eğitim Politikaları Daire Başkanlığındaki alan uzmanlığı görevine stratejik planlama ve yönetimi konusunda (2017) devam etmiştir. ORGM ve UNICEF işbirliğiyle gerçekleştirilen “Geçici Koruma Statüsündeki Suriyelilere Yönelik Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Çalışmalarında Kullanılmak Üzere Kılavuz Kitaplar Hazırlanması Çalıştayı”na  (2017) katılmış ve aynı işbirliği ile yayımlanan “Geçici Koruma Statüsündeki Bireylere Yönelik Rehberlik Hizmetleri Kılavuz Kitabı” (2017)  komisyon üyeliği yapmıştır. Eylül MEB yönetici atamaları ile  Etimesgut Bilim ve Sanat Merkezindeki görevine yönetici olarak devam etmektedir. Yenilik için işbirliği ve iyi uygulamaların değişimi kapsamında  “Ceative anad İnnovative Training  Based on Dijital Materials and   Games”    ( Dijital  Materyal ve Oyun Tabanlı Yaratıcı Yenilikçi Eğitim)  isimli proje kapsamında Bulgaristan’ın Kazanlık şehrindeki C7-Pretest-Short Term Teacher Training  etkinliğine katılarak yenilikçi yaklaşım ve sınıf içi etkinliklerini Bulgar öğrenciler ve Bulgar, Slovak ve İtalyan meslektaşları ile paylaşmıştır (2018). TÜBİTAK 49 Liselerarası Bilimsel Araştırma Proje Yarışmasında danışmanlığını yaptığı Tarih Projesi bölge sergisine katılmaya hak kazanmıştır (2018). Üstün yetenekliler öğretmen eğitimi alanında  hazırladığı ve 100 bin öğretmene ulaşan etkinliğini ilgililerle paylaşmak sözlü sunum yapmak üzere Mayıs 2018’de Hasan Kalyoncu Üniversitesi Üstün Yetenekliler Konferansına davet edilmiştir. Etimesgut Şehit Ünal Olgun BİLSEM´de eğitim yöneticiliği görevine devam etmektedir.